Materialen

Als fabrikant van houten constructies kiest Massico voor rode Noorse den. Dit is een betaalbare houtsoort van zeer hoge kwaliteit. Rode Noorse den is gemakkelijk te bewerken, zachter dan tropisch hout en wordt op een ecologisch verantwoorde wijze verbouwd. Het hout geeft een zeer goede verhouding tussen prijs en kwaliteit, een voordeel voor u als klant.

Rode Noorse den vinden we vooral in de natuur van Zweden, Finland en Rusland. De zeer lage temperaturen in deze streken vertragen de groei van de bomen. Hierdoor is het hout resistenter en dichter van structuur. Die natuurlijke duurzaamheid geeft een materiaal dat ideaal is voor de bouw van houten tuinhuizen, chalets, garages, carports en dierenverblijven.

Wat kunt u maken met rode Noorse den?

Wie een houten constructie op maat zoekt om deze zelf te bouwen of te maken, of hout voor garage of carport, is bij ons aan het juiste adres. Met een tuinhuis op maat van rode Noorse den doet u ook het milieu een plezier. Het bosbeheer is milieuvriendelijk. Voor elke gekapte boom wordt er een terug geplant.

Zo werken wij met rode Noorse den

Na fabricatie worden alle houten onderdelen van onze constructies ondergedompeld in een bad met een ecologisch product op waterbasis. Dit impregneermiddel verduurzaamt het hout en weert schimmels en insecten.

Na plaatsing dienen de constructies behandeld te worden langs de buitenzijde. Elke houtsoort veroudert, dus is behandeling met beits of houtverf nodig. Er zijn zeer goede producten op de markt die slechts om de tien jaar hernieuwd moeten worden. Er is ook de mogelijkheid om de constructies autoclaaf klasse IV te behandelen. Dit geeft een groene kleur en zorgt voor een onderhoudsvrij resultaat.

Onze constructies zijn uitgevoerd in geprofileerde wandplanken van 28, 34, 45, 56 en 68 mm dikte. De dakplanken zijn 22 mm dik.

Dakbedekking

De dakbedekking voor zadeldaken is in bitumen shingles of panplaten. De platte daken van de modernere constructies bestaan uit metalen platen (zowel boven als onder) met een isolatie van 30 mm dik.

Wij leveren onze producten kant en klaar voor plaatsing, dus inclusief klein materiaal zoals nagels en winkelhaken, en opbouwbtekeningen.

Al uw hout op maat

Massico is fabrikant van houten tuinhuizen, houten carports en garages, en andere houten constructies. Wij leveren uitsluitend eindproducten op maat aan professionelen. Wij zijn steeds bereikbaar per mail. U mag ons ook bellen of faxen.

Materialen
 • Meer dan veertig jaar ervaring

  Massico is een betrouwbare partner in de bouw van houten constructies.

 • Passie voor hout

  Wij werken alleen met de beste duurzame materialen.

 • Alle eindproducten op maat

  We stemmen uw houten constructie volledig af op uw wensen.

 • Snel en soepel

  Wij zijn flexibel en proberen alle termijnen steeds te respecteren.

EINDPRODUCTEN

 • Tuinhuizen

  Houten tuinhuizen op maat: dat is een van de specialiteiten van Massico. Telkens weer streven […]

  Meer Info
 • Garages

  Massico maakt houten garages op maat voor professionelen in de bouw. Garages van hout hebben […]

  Meer Info
 • Carports

  Op zoek naar een carport? Of naar hout voor carports? Dan bent u bij Massico […]

  Meer Info
 • Chalets

  Massico is niet de zoveelste fabrikant van chalets. Bij ons kunt u een houten chalet […]

  Meer Info

Contacteer ons!

Gratis prijsofferte? Meer informatie? Wij zijn altijd bereikbaar!